Monday 11 October 2021

JINGGA13 JOHOR BERSAMA JINGGA13 KOTA TINGGI MEWAKILI DS PENGERUSI YAYASAN AMAN SAMPAIKAN CEK SUMBANGAN KEPADA ANAK YATIM KEMATIAN BAPA KERANA PENDEMIK

Kordinator Jingga13 Johor Sdr Zabidie telah turun padang di kawasan Felda Bukit Besar bagi menyerahkan cek sumbangan Yayasan Aman kepada waris anak yatim dan keluarga yang kematian ayah/suami akibat Covid19.


Bersama Jingga13 Johor dan Kota Tinggi, Saudara Zabidie telah mewakili DS Wan Azizah Wan Ismail Pengerusi Yayasan Aman telah menyerahkan Cek kepada Puan Anis yang kematian suami akibat covid19 yang kini kembali hidup bersama kedua ibu bapanya dan dua anak beliau di Felda Bukit Besar, Kulai, Johor. Beliau yang kehilangan tempat bergantung kini berhadapan pula dengan masalah kewangan serta kini sarat mengandung dan menunggu masa untuk bersalin.


Jingga13 Johor merakamkan ucapan Takziah dan salam kedukaan kepada keluarga arwah. Semoga dengan sumbangan ini dapatlah meringankan perbelanjaan harian mereka.

Terima kasih yang setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada Dato' Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang merupakan Pengerusi YAYASAN AMAN dan juga saudara Mikael Iskandar Penyelaras Program ini yang juga Timbalan Ketua Koordinator Jingga13 Malaysia atas keprihatinan dan segera membantu keluarga iniSemoga beliau tabah dengan ujian ini dan dengan sumbangan ini dapatlah membantu beliau sekeluarga. Salam takziah dari kami di Jingga13 Johor.