Monday 29 March 2021

JINGGA13 KLUANG , PKR KLUANG , PEJABAT ADUN MENGKIBOL , PEJABAT MP KLUANG DAN NGO BERKOLABORASI DALAM PROGRAM GOTONG ROYONG BERSIH DAN BAIKI RUMAH WARGA EMAS.

Ahad, 28 Mac 2021 di Taman Desa, Kluang.  Keadilan Kluang bersama2 Jingga13 Kluang, Pejabat Adun Mengkibol, Pejabat Parlimen Kluang dan Persatuan Demi Masyarakat Kluang bergading bahu membersihkan dan membaiki kerosakan rumah warga emas, Pn Siah 86 tahun yang tinggal bersama anaknya Cik Rokiah , 61 tahun.
Program bermula seawal jam 9.00 pagi dengan berakhir sekitar jam 5.00 petang.

Selain mengemas dan membasuh rumah, kami juga mengecat dan membaiki kerosakan yang terdapat dalam rumah tersebut, turut membeli tikar getah, rak barang2 dan menukar tilam yang telah usang.
Bahagian belakang rumahnya telah dirobohkan dan menunggu masa yang sesuai untuk membina yang baru, juga akan membaiki pendawaian dalam rumah tersebut. 

Koordinator Jingga13 Kluang, Sdr Jaafar sedang berusaha untuk mendapatkan dana dengan dibantu oleh YB Chew Chong Sin bagi membaiki belakang rumahnya yang dianggarkan kos sebanyak RM4 ribu lebih.
Ucapan terima kasih kepada Anggota Keadilan Kluang yang menyumbang bagi menjayakan program, juga YB Wong Shu Qi, YB Chew Chong Sin dan juga Persatuan Kebajikan Demi Masyarakat Kluang yang menyumbang air mineral dan semua yang terlibat.

Terima kasih juga kepada Majlis Perbandaran Kluang yang menyediakan tong besar bagi membuang sampah dan Anggota Keselamatan yang memantau keselamatan kami.

Hadir dalam gotong royong, Sdr Kalytas, Ketua Cabang Kluang bersama ajk, Sdr Jaafar , Jingga13 Kluang bersama ajak, Sdr Nallatamby, Persatuan Kebajikan Demi Masyarakat Kluang, Sukarelewan Pejabat Parlimen Kluang dan Sukarelawan Pejabat Adun Mengkibol.