Wednesday 27 January 2021

JINGGA13 KOTA TINGGI RAYU BANTU IBU TUNGGAL PERLUKAN BANTUAN AKIBAT TERKESAN PENDEMIK COVID-19

Seorang Ibu Tunggal Saimah bte Ibrahim tinggal bersama 2 orang anak dan menjaga Ibu Tunggal yang telah uzur dan buta sebelah matanya, perlukan perhatian dan sumbangan dari keprihatinan daripada Jingga13 Kota Tinggi.

Beliau merupakan anak peneroka yang menumpang hidup dirumah ibunya di Felda Pasir Raja, Kota Tinggi. Johor. Beliau tidak punyai sebarang pendapatan dan hanya menumpang ikhsan ibunya. Sementara ibunya pula hanya memperolehi duit Sara hidup Felda RM 1000 sebulan. Beliau juga tidak pernah menerima sebarang bantuan daripada mana mana pihak.


Atas keprihatinan dan simpati, Sdri Aliza bte Mohamad selaku Setiausaha Jingga13 Kota Tinggi telah terpanggil untuk membantu. Beliau telah hadir menghulurkan sumbangan berupa barang2 keperluan harian.

Beliau juga hadir bersama Amil Baitulmal Ulu Sungai Johor, En Azahari bin Adam agar perkara ini bisa di ketengahkan dan mendapat perhatian Pihak Baitulmal.

Jingga13 Kota Tinggi merakamkam ucapan terima kasih kepada Sdri Aliza bte Mohamad yang begitu prihatin membantu golongan ASNAF yang memerlukan bantuan. Juga ucapan terima kasih kepada Amil Baitulmal En Azahari bin Adam.


#MuafakatPrihatinBerani