Friday 25 October 2019

Kenali siapa Ayahanda Shahrul Nizam Koordinator Jingga 13 Terengganu dan YAB TPM hadir memberikan penghormatan terakhir ke atas almarhum Md Shah Amin

Perginya seorang yang banyak berjasa kepada Dewan Perdagangan Islam Malaysia dan juga Parti Keadilan Rakyat dan juga perjuangan reformasi.

Tuan Haji Md Shah Amin sebuah nama yang mungkin tidak ramai pemimpinan Parti Keadilan apa lagi Pakatan Harapan mengenalinya, tetapi jasa besar beliau tidak boleh dinafikan.


Meminjam kata-kata Tuan Haji Yahya Sahri - "Buat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat, Anggota, Penyokong & Pendokong Parti sedikit catatan Nota..Almarhum Hj Md Shah Amin ini merupakan Setiausaha Agung Parti Ikatan Masyarakat Islam (IKATAN) iaitu Parti yang ditukar nama menjadi Parti Keadilan Nasional (keADILan), ketika era ledakan Reformasi beberapa kumpulan cuba tubuh Parti tetapi Pimpinan DR M memang tak beri laluan.

Almarhum Hj Md Shah serta Almarhum Ustaz Abdul Wahab setuju berikan Parti Ikatan tanpa apa-apa imbuhan.

Hingga mereka meninggal dunia dan Parti yang mereka tubuhkan telah memerintah negara mereka tidak mendapat apa-apa imbuhan...

Saya doakan roh pejuangan ini mendapat tempat terbaik disisi Allah SWT".

Catatan Abdul Latif Shaari


YAB Timbalan Perdana Menteri DS Dr Wan Azizah Wan Ismail turut hadir memberikan penghormatan terakhir kepada almarhum Md Shah Amin .
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Roh almarhum dan diletakkan bersama kekasih-kekasih Allah. Amin