Monday 5 August 2019

KETUA WANITA KEADILAN SEPATUTNYA MENJADI CONTOH YANG BAIK, HARGAI SUARA AKAR UMBI DAN HORMATI PRESIDEN

jinggawanis Jingga13 Malays kecewa dengan kenyataan
oleh Ketua Wanita KEADILAN, YB Haniza Talha mengenai tindakan Ketua-Ketua Cabang KEADILAN yang mengumpul tandatangan sebagai tanda sokongan kepada Presiden KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dianggap membuang masa.

YB Haniza sebagai Ketua Wanita KEADILAN seharusnya menyokong dan bersetuju dengan tindakan dan usaha yang dilakukan oleh 197 Ketua-Ketua Cabang sebagai bukti komitmen dan perpaduan sekaligus menafikan gambaran seolah- olah parti KEADILAN dalam keadaan diambang perpecahan dan terus kekal berdiri teguh mendokong Presiden dan parti KEADILAN dan PM ke-8.

YB Haniza sewajarnya menunjukkan sikap lebih hormat kepada Presiden dan menyelesaikan sebarang perbezaan dan percanggahan pendapat secara tertutup dan lebih tertib.

KEADILAN sebagai sebuah Parti yang sentiasa memperjuangkan nasib rakyat harus menggalas tanggungjawab dan harapan rakyat seluruhnya untuk mempunyai taraf kehidupan yang jauh lebih baik di negara ini dan perkara ini yang menjadi perhatian Datuk Seri Anwar Ibrahim dan ianya perlu diberikan sokongan dan dokongan.

Liny Obliza
Koordinator Jinggawanis
Jingga13 Malaysia