Thursday 27 August 2020

Jingga13 Perlis Ziarah Kasih Dua Insan Terpilih Di Kg Abi Tok Hashim

Tanggal 27/8/2020, , Jingga13 Negeri Perlis menyantuni 2 Insan Terpilih untuk menerima sumbangan barangan  keperluan dan pelitup muka ..2 Insan terpilih ini tinggal di Kg Abi Tok Hashim, Insan pertama yang disantuni merupakan seorang anak kecil berusia 3 tahun 3 bulan, yang menghidap kanser tulang Tahap 4 dan ketumbuhan dibahagian kiri buah pinggang. 

Manakala Insan kedua adalah seorang wargaemas 80 tahun, juga di Abi Tok Hashim, yang agak kurang sihat kerana masalah lutut dan darah tinggi.

Kehadiran Sdra. Nashriq Timb. Koordinator jingga 13  Negeri Perlis, Sdra Nashriq , Setiausaha Jingga 13 Negeri Perlis , Sdra. Dzairi dan Ahli Jawatankuasa Seketeriat Jingga13 Negeri Perlis, Sdra Rosmaini, sedikit sebanyak telah membuatkan mereka berasa dihargai setelah disantuni.

Jingga13 Negeri Perlus akan terus bergerak menyantuni perbagai golongan terutamanya mereka yg memerlukan disegenap pelusuk negeri Perlis.

*#jingga13perlis*
*#muafakatprihatinberani*
*#membantuamalanmulia* Wednesday 26 August 2020

JINGGA13 KLUANG BERSAMA PKR CABANG KLUANG ZIARAH KASIH ANAK YATIM YANG TERLANTAR AKIBAT KEMALANGAN

Pada 25 Ogos 2020 , Jingga 13 Kluangbersama2 Keadilan Cabang Kluang melawat dan memberi sumbangan kepada adik Mohamad Hassanuden bin Abdul Aziz di Taman Koorakyat. , Kluang .Adik Mohamad Hassanuden yang terlantar di rumahnya akibat kemalangan jalanraya kira2 4 bulan yang lepas. Beliau merupakan anak yatim piatu dijaga oleh adiknya dan anak saudaranya.
Bapa beliau meninggal akibat kemalangan setahun yang lepas, ibunya pula meninggal dunia kira2 tiga bulan yang lepas. 

Hadir dalam kunjungan , Sdr Jaafar dari Jingga 13 Kluang, Sdr Rosman, Jingga 13 Pontian , Sdr Kalytas, Ketua Cabang Kluang, Sdr Peter Chew, Naib Ketua Cabang Kluang, Pn Haryati, Ketua Wanita Cabang Kluang dan juga ajk Cabang Kluang dan Wanita Cabang Kluang.
Dalam kunjungan tersebut, sumbangan katil, tilam dan juga wang tunai telah disampaikan kepada adiknya.

Terima kasih diucapkan kepada semua penyumbang, YB Hajjah Natrah, Ahli Parlimen Sekijang, Sdr Shafie, Koordinator Jingga 13 Sekijang, SV Prohealth Pharmacy dan juga rakan2 semua.

#MuafakatPrihatinBerani

#KeadilanKluang

Sunday 23 August 2020

JINGGA13 PERLIS TURUT BERSAMA YB MP KANGAR DALAM PROGRAM ZIARAH RAKYAT DAN EDARAN JALUR GEMILANG

Jingga13 Perlis turut bersama dalam  Program Ziarah Rakyat dan edaran jalur gemilang di dalam kawasan Dun Sena di Pasar Besar Sena bersama YB Noor Amin Ahmad, Ahli Parlimen Kangar sempena bulan Kemerdekaan .


 


Program tersebut ada bagitu tujyan memupuk semangat patriotisme dan menghayati kenerdekaan negata tercinta bakal di sambut oada 31 Ogos nanti .