Monday 4 October 2021

JINGGA13 PENGERANG DAN JINGGA 13 KOTA TINGGI BERKOLABORASI MEMBANTU ANAK YATIM DI KG KELANTAN KOTA TINGGI JOHOR

Pada 3 Oktober 2021 , Jingga Pengerang diwakili koordinator komrad Ahmad Zaid manakala JINGGA 13 KOTA TINGGI yang diketuai koordinatornya komrad Kamaludin bersama  komrad Linda, komrad Aliz dan komrad Amil Azhari meneruskan gerak kerja membantu menumbangkan bantuan bakul makanan dan menyampaikan sumbangan derma kepada anak yatim yang telah kehilangan ibunya akibat kemalangan maut dilanggar oleh sebuah  bas  di Kota Tinggi kira-kira sebulan yang lalu. Atas nama keprihatinan, komrad Jingga Pengerang dan Kota Tinggi telah melancarkan tabung derma kilat sebulan yang lalu. Alhamdulillah hari ini dapat disampaikan kepada yang berhak menerimanya. 

Kesedihan masih lagi dirasai di rumah tersebut . Lagi sedih apa bila melihat anak-anak yatim tersebut . Mereka sekarang dijaga oleh nenek mereka yang sudah tua . Semoga Allah memberikan kekuatan , ketabahan dan kesabaran dalam mengharugi ujian daripada Allah SWT ini m 

Terima kasih atas bantuan semua. Mudah mudahan allah memberikan keluasan rezeki dan dipermudahkan segala urusan tuan2 dan puan2 dalam usaha kita membantu anak2 syurga ini. Moga kepada para penyumbang yang menyumbang menjadi sedekah jariah yang akan dibawa apabila kita menghadap allah nanti.. Insyallah. Kepada keluarga Terimalah Sumbangan kecil dari kami seadanya. Didoakan semoga anak2 ini tetap tabah dan kuat semangat walaupun telah kehilangan insan yang disayangi.
#MuafakatPrihatinBerani 

#jingga13pengerang 

#jingga13kotatinggi

#anaksyurga