Saturday 3 April 2021

JINGGA13 MELAKA SANTUNI DUA WANITA SEMPENA HARI WANITA 2021

Selasa 15  mac 2021 yang lalu , Sempena Hari Wanita baru-baru ini  Jingga 13 Melaka berkesempatan  meraikan 2 orang ibu tunggal yang memerlukan bantuan.

Keluarga pertama, Puan Magamayee A/p Mathavan @ Nisha yang menyewa di belakang Sekolah Kebangsaan Bukit Baru  . Dia merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak.2 orang anaknya masih bersekolah dan seorang lagi berumur 19 tahun dan sedang mencari pekerjaan.

 Ibu tunggal ini sekarang tidak bekerja kerana telah di berhentikan akibat PKP yang di laksanakan oleh kerajaan untuk membendung penularan Covid-19.

Puan Maga yang lebih mesra di panggil Nisa sebelum ini pernah menjadi anggota Pengawal keselamatan. Tanggungan sewa bulanan rumah yang mereka sewa ialah Rm250 sebulan. 

Penerima kedua pula, ialah Puan Fatimah Binti Deraoh. Warga emas berusia dalam lingkungan 80-an ini tinggal keseorangan di rumahnya di  Batu 3 3/4 Tambak Sebelong Alai,75460,Melaka . Puan Fatimah juga menghidap penyakit kencing manis yang memerlukan perhatian secukupnya apatah lagi tinggal keseorangan di rumahnya yang turut di biayai oleh kerajaan menerusi Projek Perumahan Rakyat Termiskin(PPRT)

Sumbangan dari Jingga 13 Melaka berupa bantuan makanan dan bantuan tunai di harapkan dapat meringankan beban 2 ibu tunggal ini..

Semoga 2  wanita ini tabah dalam mengharungi ranjau dan cabaran dalam meneruskan kesinambungan kehidupan.

Jika ada yang ingin menghulurkan bantuan atau sumbangan boleh menghubungi terus kedua-dua  ibu tunggal ini menerusi info  alamat yang tertera seperti di atas tadi ataupun menghubungi (Ammar 0111-2281995 dan Puan Magamayee@nisha) untuk sebarang bantuan yang ingin di salurkan kepada mereka.